Korohiwa Bay, Eastbourne

This project was a design competition for Korohiwa bay, Eastbourne. Our scheme involved a medium density housing development on the inland side of the road. This enabled extensive landscape and beach improvements on the housing zone. The theme of a compact beach village tucked into the hillside and sea cliffs was developed by John Mills who provided an evocative and inspiring concept for the 2-4 storey buildings. The concept incorporated the restoration of the historic “bus barns” as apartments.

Although we didn’t manage to convince the council to adopt this scheme (they opted for a standard subdivision) Earthwork were later asked to design the reserve area in front of the new homes – see our “Korohiwa Bay Beachfront” project under Public Spaces – Parks.

 

Comments are closed.