Retirement Village

This development was created for the 55 years and over market – small homes on small sections was a basic requirement stated by the developers. However the repetitive design of the house floor plans were altered to ensure sun and light to the living areas and an attractive small courtyard and garden area for every home.
Planting has been used to create appropriate privacy between the individual properties, and to create an attractive, relaxed and intimate streetscape. The use of low, mountable kerbs, minimum-width roading, limited footpaths and varied roading materials encourage slow traffic speeds and the use of the roadway by vehicles, pedestrians and mobility scooters alike.
Fencing has been kept to a minimum, with planting providing soft boundary definition where possible.

Comments are closed.